Bitchiness is not a Crime

Just another woman who try to look wise

A homework from ‘Illusion’

My dear Fatamorgana…
You asked me to write the reason why I choose this blog and the name… it’s easy to be guessed.
I use my real name in this blog because the things I wrote in this blog are real. It happens to me and some of the people in my life… people who are dear to me 
I have always hide behind a screen name, and I know the power of anonymity… it is evil! Although I love the power, but it is unfair and making the stories I told seems unreal.
As for the blog title… it’s catchy don’t you think? Xixixi…
A bitch is not slut, nor whore… a bitch is a woman with attitude… a baddass momma!! Hell yeah… this blog have an attitude and temper… and since most of the things I wrote are complains and arguments, thus making it bitchy… therefore I choose ‘bitch’ as a theme, again… as an argument to the name, being bitchy is not a crime… (not in my book that is :P), hence come the title ‘bitchiness is not a crime’ – no Sir, it is not a crime at all!
The subtitle… I guess I realized that I want to be a wise person, but… I am not there yet. But hey, at least I tried 😀
As for the domain… ‘femalemind’… hm… you can see (and experience) that what I wrote are the things that going on in our mind, female mind… scared, yet daring… fragile, yet strong.
Now… the design… ah the design… although the domain and the title have a strong ‘feminine’ feel, but I don’t want to make this blog too feminine… the colour is gloomy, plain, and ambiguous. I think, it is a neutral ground for the battle that goes on silently… in our head, and in our life. The things I said, are not supposed to be let out, yet I put it out to reach out and tell the world that at the end, I am a human being, and of course reaching out to women who feels the same. Ugh… I hope you understand what I am saying…
You might wonder why I use English as the main language in my blog… even though my English is far from perfect (yes… yes… I know I made grammar mistakes and too lazy to revise things), but I feel that English (the only language I know beside Bahasa) is more expressive and enable me to enhance the feeling part of my blog. Whereas Bahasa, has limited feelings expression.
Lastly… the picture… hm… how to say this without giving the feel that I’m a narcissistic? Although I am…
The picture is me. I want to let people know that the women who have these kind of problems are not just people who are physically challenged, but anyone can face these kind of problem.
I guess, why I put my picture there… I want to tell people that what women facing in life is not just because how they look or their weight… it’s just happened to some people, due to some unknown reasons…
But… I never put a full picture of me. I hid most of my personal info in the net. Because I still want some privacy… I don’t want someday someone walk up to me on the street and say “hey, I know you… you wrote that blog… blah…blah…”. It would be awkward, don’t you think?
Anyway, that is the whole philosophy behind my blog… (now you know why I use that subtitle)
One more thing (since this post is dedicated to you my dear Morgan), since I have 2 jobs… it is rather difficult for me to find the time (and energy) to write regularly… and I don’t want to write rubbish… it will convert the whole idea of this blog, I am sure you know that writing a good article or topic need significant effort  – now, can you still call me a lazy blogger? If I have to categorized myself… I would say that I am a… theme concern blogger 
Until the next post my dear 

Advertisements

November 7, 2008 - Posted by | B*tching, Life in General, Relationship, Women

14 Comments »

  1. Whaduh cewek emang beda. Kalo ngerjaken PR niat banget. Hi Hi Hi. Pasti nilainya 11 tuh. Pantes saja nilaiku cuma 7. Hik Hik. Saingannya berat nih.

    Comment by lovepassword | November 7, 2008 | Reply

  2. tks udah buat peernya. sekarang aku makin kenal kamu deh. Nilainya 10 lho. Sorry sudah mengambil waktumu dg peer gak penting ini. ha ha ha….

    Btw, aku ngerti kok kamu sibuk. sebenarnya, aku juga sibuk tapi karena kantorku gabung dg rumah, aku punya banyak waktu buat kerja and ngeblog. gak kena macet di jalan. klien juga lebih banyak ke tempatku.

    lagian, aku kerja (periksa dokumen legal) sampai malam jam 11 an. jadi, siang suka dipake ngeblog. gak teratur ya jam kerjanya? he he he….

    Comment by fatamorgana | November 7, 2008 | Reply

  3. hadiahnya : Sun-glasses. ha ha ha….
    enggak ding, hadiahnya : kamu boleh ambil salah satu cerpenku yang kamu suka, terus boleh disimpan di blog kamu, mo diposting juga boleh. ato mo disimpan di rumah. gak masalah.

    Comment by fatamorgana | November 7, 2008 | Reply

  4. @LP
    bukan niat… tapi jelas!
    emang laki2 jaman sekarang tuh lebih ga jelas daripada wanita wakakaka… liat ajah jawaban Pe-Er kamu 😀

    @Morgan
    yakin engga penting? hahaha…
    well, gw hrs akui… menuliskan alasan gw membuka blog ini menyenangkan kok 😀
    malah sempet jadi selingan yang bisa ngebuat gw ga ngantuk semalem 😛

    thank you for the gift…
    don’t cry if I took your favourite story… hihihi…
    any short story that you think suitable for me?

    Comment by hapitri | November 7, 2008 | Reply

  5. whatever you want, dear.
    kalo mau yg bikin ketawa ambil yg judulnya Miss Bauket, tapi siap2 muntah krn ada bauket nya segala. he he he..
    Atau, My Kampungan Name. Itu cerpen yg dipuji sama Editor Cerpen sebuah majalah remaja.

    Comment by fatamorgana | November 7, 2008 | Reply

  6. @ Morgan
    hm… gw engga mau yg dipuji oleh orang lain… tapi gw mau cerpen yang paling elu sayang 😀

    (ratu tega mode: ON)

    Comment by hapitri | November 7, 2008 | Reply

  7. Whaduh cewek2 jaman sekarang galak-galak ya? Justru itulah, saling mengisi kan? Kalo cewek makin galak ( makin teges nih ceritanya), ya otomatis cowok memberikan kesempatan. Gua kan cowok yang baik. Hi Hi Hi. jadi karena para cewek lebih agresip dan penuh semangat maka para cowok sebagai penyeimbangnya akan Lebih cool and lebih kalem gicu lho. TOS

    (Ssssst..jangan bilang-bilang ya, aku mikirnya 3 jam buat ngarang alasan gak mutu ini. Hiks)

    Comment by lovepassword | November 7, 2008 | Reply

  8. @fatamorgana : Cerpen baru legal jika ada nama dan tandatangan kamu. Lha itu baru namanya tanda mata. kalo cuma cerpen saja. Nggak ada signaturenya ya soulnya nggak dapet dong. Hi Hi Hi.

    Comment by lovepassword | November 7, 2008 | Reply

  9. @LP…
    hm… belum cukup yah gw cerita tentang kisah2 tragis gw?
    you men are just dont know what you want…

    Comment by hapitri | November 7, 2008 | Reply

  10. Apa hubungannya ya sama kisah2 tragis kamu, mbakyu? Lha yang membuat tragis kan bukan aku.

    you men are just dont know what you want…?

    Sebentar tak pikir dulu : Kayaknya kamu 50% bener kali ini. Saya bukannya tidak tahu , tetapi terlalu banyak keinginan. Sehingga kadang malah jadi bingung sendiri ngatur prioritasnya. Hi Hi hi.

    Kayaknya yang cocok jadi psikolog itu kamu deh. Pantes saja client kamu luluh semua di depan kamu. xi xi xi xi.
    (ini bukannya tawa model kungfu panda yah?)

    SALAM

    Comment by lovepassword | November 8, 2008 | Reply

  11. @LP
    huhuhu… kan sudah saya bilang, laki2 pada umumnya masa kini.. kalo kamu laki2 jaman dulu mah beda atuh hihihi…

    psikolog?? wah mending saya berobat aja ke psikolog daripada ngobatin orang hohohoho….

    Comment by hapitri | November 8, 2008 | Reply

  12. cerpen yg paling gw sayang : Miss Bauket ; Antara Rajawali – Grogol. pilih aja ya.

    Comment by fatamorgana | November 9, 2008 | Reply

  13. ada peer lagi buat kamu and spt biasa, ada hadiahnya.
    btw, kamu bekerja di bidang apa? ntar, dijelasin ya di peermu yg kedua.

    Comment by fatamorgana | November 9, 2008 | Reply

  14. @ Morgan..
    Pe-Er??

    hehehe… wah Morgan, kalo udah menuju untuk membuka diri selebar2nya sech… hehehe…
    kalo mau sech personal ajah 😛

    Comment by hapitri | November 10, 2008 | Reply


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: